בית פרטי בחיפה כ-150 מ"ר שנבנה בשנות ה-80, שיפוץ חלקי.
הבית הוא בית קומות בנוי עם הטופוגרפיה ההררית של חיפה, תוכנן בצורה מדורגת כך שמתפקד כמו בית פרטי עם מרפסת וגינה. מתוך צורתו הייחודית, מתגלה נוף מטורף של ים כחול מצד אחד ומערות הכרמל מצד שני. אין נוף יפה מזה!
מכאן הגיעה החלטה מס' 1: להגדיל את החלונות למקסימום אור ואוויר שייכנסו כדי להכניס את החוץ פנימה. צורת התקרה המשופעת הגבילה אותי בגובה החלונות אך שום דבר לא יעצור אותי: אם צריך חלונות משולשים נעשה חלונות משלושים ונפתח בתוכם פתחים שנוכל לאוורר בצורה נוחה.
החלטה מס' 2 היתה לשנות את מיקום המטבח הקיים ולהוריד אותו בחצי מפלס לאזור שבו היו החדרים ובכך להגדילו בצורה משמעותית.
ההחלטה השלישית ואולי המעניינת מכולן היתה: במקום שלא מתבצעת הריסה טוטאלית כמו באזור הסלון, שומרים מכל משמר את אבן הטרצו היפיפיה.
בעקבות החלטות אלו, פלטת הצבעים היתה ברורה מהתחלה. הכל צריך להיות הרמוני ולשלב את החדש בקיים בצורה מושלמת.
אזור המטבח והכניסה לבית, שלפני זה תיפקד כאזור חדרים, נהרס כליל. בחרנו בפרקט בגוון שיודע לעבוד מצויין עם הטרצו היפה שלנו ובאותה נשימה ייתן לנו את החום שאנחנו מבקשים בעיצוב.
המטבח שנמצא ממול הכניסה עומד לו במלוא הדרו וסוף סוף מקבל מקום של כבוד בבית. ניצול מקסימלי לטובת שטחי אחסון ומשטחי עבודה. ישיבה משותפת של דיירי הבית ובעצם הפך להיות מקום מרכזי שבו אנחנו שוהים לאורך כל היום.
הצבע הנועז שנבחר למטבח היה ברור כבר מהתחלה. הלקוחה ואני רצינו משהו שונה אבל עם זאת היה לנו חשוב שישתלב בנוף המקומי שאליו הוא שייך. חזית המסגרת של דלתות המטבח בשילוב עם גופי התאורה המינמלסטים ומשטחי הקוריאן הנקיים נותנים איזון ומייצרים עיצוב ללא הגדרות. הוא לא כפרי ולא מודרני. הוא של דיירי הבית ולא של אף אחד אחר. לשם אני תמיד חותרת להגיע.
פינת האוכל נמצאת בסמוך לסלון, הנוף שמתגלה מאחורי הפינה, נותן לה רקע מושלם. גופי התאורה נבחרו בקפידה גם הם כדי לבלוט אך לא להפריע ולצד זה גלריית התמונות והנה שוב הרמוניה בשלמותה. הנגרות בסלון תוכננה במיוחד לצרכים של הלקוחות נמדדה בהתאם לדברים שרצינו למקם (ספרים, פטיפון, תקליטים) הכל הותאם כמו כפפה ליד.
פינת העבודה בתוך חלל הסלון היתה נקודה חשובה הן בתכנון והן בעיצוב. היא אינה גורעת מאופיו החם של החלל ואף מוסיפה לעיצובו בצורה משמעותית.
צילום: קרין רבנה